با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.پژوهشگران اخیراً نشان دادهاند که هویج افزون بر ارزش خوراکی، مصالح ساختمانی را نیز تا اندازهی زیادی تقویت میکند. گروهی از پژوهشگران «دانشگاه لنکستر» بهمنظور تولید مصالح مقاوم و سازگار با محیط زیست، با استفاده از مخلوطکن خانگی ذرات ریشهی سبزیجات را با سیمان ترکیب کردهاند.
ماده حاصل از این آزمایش که از ترکیب سیمان معمولی با نانو پلاکت های استخراج شده از هویج به دست آمده، در برابر ترک خوردن مقاوم بوده و ۸۰ درصد از نمونه های معمولی مستحکم تر است. پروفسور «محمد صافی»، محقق اصلی این پروژه مزایای ماده جدید را اینگونه بیان می کند:
این کامپوزیت نه تنها از نظر ویژگی های مکانیکی و ریزساختاری نسبت به محصولات کنونی برتری دارد بلکه در آن از سیمان کمتری استفاده شده است. این مساله مصرف انرژی و انتشار دی اکسید کربن ناشی از تولید سیمان را به شکل چشمگیری کاهش می دهد.
گفته های پروفسور صافی به نظر با واقعیت تطابق دارد چرا که بر اساس برآوردهای «آژانس بین المللی انرژی» هفت درصد از کل انتشار دی اکسید کربن ناشی از تولید سیمان است.
در آزمایش های این تیم تحقیقاتی مشخص شده که استفاده از نانو پلاکت های هویج در هر متر مکعب بتن به صرفه جویی ۴۰ کیلوگرم سیمان و کربن دی اکسید منجر می شود:
یافته های ما حاکی از این است که در هر متر مکعب بتن، با اضافه کردن نیم کیلوگرم نانوذره هویج، ۱۰ کیلوگرم سیمان کمتری به کار می رود.
نکته جالب اینجاست که هویج های به کار رفته در بتن از پسماندهای مواد غذایی به دست آمده اند.
محققان دانشگاه لنکستر همچنین در حال توسعه روشی جدید برای مقاوم سازی سازه های سیمانی موجود از طریق اضافه کردن مواد دیگر هستند، به گونه ای که نیاز به بازسازی آنها از ابتدا نباشد. یکی دیگر از راه های احتمالی استفاده از الیاف چغندر قند در سیمان است.
برگرفته از :
digiato.com